Méhészetünk bemutatása -

családi vállalkozás a Dél-Dunántúlon

deutscher Imker in Ungarn

Családi vállakozásunk a Dél-Dunántúl változatos és szép környezetében folytatja a méhészkedést, jelenleg 300 családdal.

Ezen a honlapon szeretnék egy kis tájékoztatást és bepillantást nyújtani tevékenységünkről. Egész családunk és baráti társaságunk néhány tagja is aktívan kiveszi részét a mindennapi teendőkből a méhek körül.

Méhcsaládaink Dél-Dunántúl csodás környezetében, egy zsákfalu külterületén találhatóak. Mivel a falutól nagyjából 1 km-re, az erdő szélén van a telephely, ezért nem éri őket a autók ártó közelsége és a mezőgazdasági vegyszerek is távol esnek tőlünk, elősegítve ezzel méheink természetközeli, egészséges életét. Itt az erdőknek és a mező virágainak hála szinte egész évben találnak maguknak élelmet, ezzel elérve hogy alig van szükség kiegészítő táplálásra és vándorlásra.

Egy kis ház kúttal és pincével, gyümölcsössel és kb. 5000 m2 területtel áll a rendelkezésünkre a méhek ellátásához és gondozásához. Ez a kis hegyi terület a méhészetünk központja, itt folynak fő tevékenységeink is - különböző kisebb vándorlási helyeink mellett.

Kattintson Méhészeti képek linkünkre, ahol bepillantást nyerhet területünkre, méhcsaládaink helyzetére, körülményeire. Méhészeti év linkünk segítségével különféle információkhoz juthat egész éves teendőinkről. Módszerünk alcím alatt egy rövid kis tájékoztatást talál a 1/2 NB kaptárak gondozásáról. Amennyiben méhcsaládokat vagy méhanyákat szeretne vásárolni, tekintse meg: Méhcsaládok eladása linkünket.